Activiteiten
Op de Maas en Waalse Molendag zijn diverse activiteiten opgezet.
Bij sommige van deze activiteiten zijn alle molens betrokken, sommige
zijn specifiek bij één molen georganiseerd.


Er zijn twee fietstochten beschikbaar die langs de molens lopen. Er kan gekozen worden tussen een route die in het oosten loopt in het land van Maas en Waal en één die in het westen loopt.
Voor de jongeren onder de bezoekers hebben we mooie kleurplaten.

De activiteiten per molen:
Tot Voordeel en Genoegen, AlphenDe molen is open en te bezichtigen.
De Hernense molen,
Hernen
De molen is open en vrij te bezichtigen. Bij voldoende wind wordt het malen gedemonstreerd. Na de rondleiding kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. En voor de kinderen schenken we limonade en bakken we pannenkoeken. Verder zijn er verschillende meelproducten te koop.
Korenmolen Dreumel, DreumelDe molen is open en vrij te bezichtigen.
De Wielewaal,
Beneden Leeuwen
De molen zal draaien en is te bezichtigen. Ook kan de gerenoveerde graanreinigings installatie met houten machines en platte riem aandrijving bekeken worden.Er wordt gezorgd voor koffie met iets erbij, waarschijnlijk pannekoeken.
Korenmolen Maasbommel, MaasbommelDe molen zal draaien en is te bezoeken. Er worden rondleidingen gegeven en bij voldoende wind maaldemonstraties. Het terras naast de molen is geopend.
Standerdmolen 'De Haag',
Beuningen
In de molen zijn verschillende meelproducten te koop. Verder is er in het winkeltje een speciale proeverij en schenken wij de hele dag koffie, thee of fris. De hele dag worden er rondleidingen verzorgd.Voor kinderen groot en klein worden er pannenkoeken gebakken. Voor de allerkleinsten is er de kaboutermolen.
Standerdmolen Batenburg, BatenburgDe molen is open en vrij te bezichtigen.